Vacature voorzitter Vrienden van Zuidwester

Sinds 2002 zetten de Vrienden van Zuidwester zich in om het leven van de cliënten die wonen en/of werken Zuidwester leuker en gezelliger te maken. Dat gebeurt door het organiseren van allerlei activiteiten en evenementen, zoals workshops, muziek op reis en vriendendagen. Ook worden er fondsen (sponsors) gezocht voor het vervullen van wensen van cliënten zoals de aanschaf van duofietsen, tover- en beleveningstafels en meer. En we hebben meer leuks hiervan georganiseerd: in het kader van ons twintigjarig bestaan hebben we met groot succes in alle regio’s een beleef- en beweegdag georganiseerd voor alle cliënten.

Om al dat werk te kunnen blijven doen, is er een actief bestuur nodig. Zonder de inzet van betrokken bestuursleden is de bestaanszekerheid van de Vrienden van Zuidwester niet gegarandeerd. Daarom doen de huidige bestuursleden met deze brief een dringend verzoek op u om het bestuur te komen versterken. Het bestuur vergadert gemiddeld zes keer per jaar op donderdagochtend van 09.30 – 11.30 uur.  De locatie van de vergadering is Middelharnis of Spijkenisse.

Naast dat wij bestuursleden kunnen gebruiken, zijn wij nu opzoek naar een voorzitter. Onze huidige voorzitter zal zijn functie per 1 januari 2023 neerleggen. De voorzitter bereid voornamelijk de vergaderingen voor, samen met de ambtelijk secretaris en leidt deze vergaderingen. Daarnaast is de voorzitter de vraagbaak voor de ambtelijk secretaris en de leden.

Wie zoeken wij?

 • Je bent betrokken bij het werk van de Vrienden van Zuidwester;
 • Je hebt affiniteit met de cliëntdoelgroep;
 • Je bent in staat om de visie van de Vrienden van Zuidwester uit te dragen;
 • Je hebt (enige) ervaring met leiding geven;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent inspirerend, motiverend en bevorderd daardoor de teamgeest binnen het bestuur;
 • Je stimuleert de samenwerking en de delegatie van taken binnen het bestuur;
 • Je stelt samen met de ambtelijk secretaris de agenda op voor de bestuursvergaderingen;
 • Je leidt de bestuursvergaderingen, maakt samenvattingen van de bestuursbesluiten en stelt deze vast;
 • Je vertegenwoordigt samen met de secretaris de Vrienden van Zuidwester bij interne en externe contacten;
 • Je bent woonachtig in de regio Goeree-Overflakkee, West-Brabant of Zeeland.

Het betreft een vrijwillige invulling van de functie als voorzitter. Gemiddeld vergadert het bestuur zes keer per jaar. De overige tijdsinvestering bedraagt ±4 uur per week.

Informatie over de Vrienden van Zuidwester vindt u op de website www.vriendenvanzuidwester.org, maar u kunt natuurlijk ook altijd via de telefoon; 0648625508 of mail; vriendenvan@zuidwester.org nadere informatie vragen.

U kunt uw belangstelling voor zowel het voorzitterschap als voor lid van het bestuur schriftelijk kenbaar maken bij de ambtelijk secretaris van de Vrienden van Zuidwester: Alicia Tax, Vrienden van Zuidwester, postbus 16, 3240 AA MIDDELHARNIS of per e-mail: vriendenvan@zuidwester.org.