Dineke, Sharon en de hapjes brie met appel.
MIDDELHARNIS, november 2015
Met z’n allen een lekkere maaltijd maken, dat was het doel van de kookworkshop op de woning Dijk 34 in Middelharnis. Doordat de vaste kracht van de kooksessies was uitgevallen, nam bestuurslid Dineke van Winkelhof van de Vrienden van Zuidwester hier de pollepel over. Dineke had een goed uitvoerbaar driegangenmenu bedacht: hapjes met zalm/zachte kaas en brie/appel vooraf, twee soorten pasta met twee sauzen en salade en daarna ijs, warme kersen en slagroom.
Het werd dringen in de keuken, want bijna iedereen wilde en kon meedoen: paprika, ui en tomaatjes snijden, roeren, mengen, opwarmen, veel opruimen, tafel dekken en bekijken hoe het allemaal ging. Het werd heel gezellig en ook heel lekker. Vond iedereen. En ze zijn best wat gewend, want elke avond kookt hier de leiding naar eigen inzicht. De leiding, Mariska en Iris, kon er deze avond even haar gemak van nemen.
De recepten volgen hierna.
Witte Piet (Kevin) maakt de tafels gereed.
En dat is dan nog maar een deel van de ingrediënten.
Tafel 1, waar de spaghetti zich bevond. Er werd heel wat gelopen en gewisseld want
iedereen wilde wel van beide schotels proeven.
Tafel 2 waarop zich de witte saus bevond. Deze ging schoon op (was ook minder dan de rode).
Linda zorgde voor het ijs met kersen en slagroom.