Kruidenricotta met krokante ham (10 personen)
Ingrediënten:
15 plakjes Prosciutto di Parma
6 el verse basilicum
6 el verse peterselie
3 el citroensap
500 g ricotta (bakje à 250 g)
30 tl houmous (bakje)
Bereiding:
Bak de plakjes Proscuitto di Parma in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krokant. Snijd het basilicum en de peterselie fijn. Schep het basilicum, de peterselie en het citroensap door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Schep in elk glaasje 2 tl houmous en verdeel de kruidenricotta erover. Verkruimel de ham grof en steek de stukjes in de kruidenricotta.
Spaghetti met romige zeevruchten (10 personen)
Ingrediënten:
4 uien
2 grote prei
2 winterpeen
800 g spaghetti
6 eetlepels (olijf)olie
2 zakken zeevruchtencocktail (diepvries, 500 g)
400 ml finesse voor koken (flesje a 250 ml)
300 g blauwaderkaas (Danablu)
Bereiding:
Uien pellen en snipperen. Prei en winterpeen schoonmaken en in plakken snijden. Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. In wok olie verhitten en ui kort bakken. Prei en wortel toevoegen en 3 min. roerbakken. Zeevruchten bij groente in pan voegen. Finesse voor koken erbij schenken, Danablu erboven verbrokkelen en met zout en peper op smaak brengen. Geheel verwarmen. Pasta over de borden verdelen. Groenten met zeevruchten erover verdelen.