Goes op z'n Italiaans aan de kook

 

Zelf gemaakt: romige saus met zeevruchten voor over de spaghetti.

GOES, januari 2016

‘Geweldig, deze ervaringen nemen we zeker mee voor onze kooktaak op onze woningen’, riep Co Fluijt in Goes over de kookworkshop die cliënten en leiding van diverse woningen nu achter de rug hebben. Het was een van de laatste kookworkshops nog van programma 2015, Italiaans koken met ‘kookjuf’ Lucille Jordan. En dan niet de bekende Nederlandse spaghetti en macaroni, maar iets heeeel anders met ook onbekende ingrediënten.  Zes gerechten: kruidenricotta met krokante ham, tomatensoep met marscarpone, gegrilde garnalen met basilicum, dunne spaghetti met een romige zeevruchtensaus, parmaham met meloen en perzik, chocolade tiramisu. Ook veel deelnemers, goed dat de keuken van het restaurant aan de Rommerswalestraat beschikbaar was.

 

De soms onbekende spulletjes voor het eten uit La Bella Italia.

Een paar citaten uit het verslag van Co Fluijt:
De week ervoor hadden we zelf de boodschappen gedaan volgens het toegestuurde lijstje. We waren nieuwsgierig geworden, want er waren ingrediënten bij die we nog niet vaak hadden gebruikt en geproefd…. Na een drankje en het klaarleggen van de ingrediënten zijn we begonnen. We werden verdeeld in groepjes die de taak hadden om een of twee gerechten te gaan bereiden. Elk gerecht stond in stappen beschreven, wat en hoe het klaargemaakt moest worden. Al snel was iedereen hard aan het werk: er werd gesneden, geraspt, geschild, gewassen en gekookt. Als het nodig was kwam Lucille bijspringen om ons van tips en handigheidjes te voorzien.

De tafel werd gedekt en toen alle gerechten klaar waren konden we aan onze belangrijkste taak beginnen, proeven en opeten! Er was voor iedereen genoeg en wat er over was werd netjes verdeeld om mee naar huis te nemen.

Na deze uitgebreide maaltijd was het tijd om ook alles af te wassen en netjes achter te laten. Ook hier kregen we allemaal een taak en zo was het vlug gebeurd. Met een vol gevoel in de maag en toch wel vermoeid gingen we hierna weer terug naar onze huizen.

Nogmaals dank aan de Vrienden van Zuidwester die dit mogelijk hebben gemaakt. Ook dank dat we gebruik mochten maken van de keuken van de locatie aan de Rommerswalestraat en natuurlijk dank aan Lucille voor het geven van deze workshop. Het was een fijne en een leerzame avond, met een prettige onderlinge samenwerking.’

Aan tafel! Links de garnalenschotel.